TCD 18.0

TCD 18.0

2019-01-07

Uutta dieselmoottoritekniikkaa TCD 18.0

Deutz on tuomassa markkinoille uuden TCD 18.0 -dieselmoottorin järeimpään työkonekäyttöön.

Uusi 18-litrainen suora kuusisylinterinen, tur­boahdettu TCD -moottori on kehitetty yhteistyös­sä Liebherrin kanssa. Se tarjoaa 565-620 kW tehon ja 3600 Nm maksimiväännön, mitä tarvitaan mm. isoimmissa maarakennus- ja kaivoskonesovelluk­sissa.

– Järeiden työkoneiden koot ovat edelleen kas­vaneet ja sitä kautta tehontarve. Deutzin uusi 18-litrainen edustaa kokonaan uutta moottorisu­kupolvea, tarjoten Stage V -päästötason puhtau­den ja alhaisen polttoaineenkulutuksen. Vuon­na 2019 voimaan astuvat erittäin kireät Stage V -päästönormit saavutetaan pelkällä SCR-teknii­kalla eli moottorissa ei tarvita pakokaasujen ta­kaisinkierrätystä, mikä tekee jälkikäsittelyjärjestel­mästä oleellisesi yksinkertaisemman ja vähentää myös korkeita pintalämpöjä, kertoo Grönblom Oy:n Deutz dieselmoottoriosaston Henrik Hieta.
TCD 18.0 -moottorissa imusarja on integroitu sy­linterikanteen ja kaikki Common Rail -komponen­tit ovat suojassa venttiilikannen alla. Moottorin alakessa käytetään ns. bedplate -rakennetta mikä tukee kampiakselia ja jäykistää lohkoa.

– Moottorin rakenteen suunnittelussa kestävyys ja pikäikäisyys ovat olleet tärkeimmässä roolissa, sillä käyttökohteet tulevat olemaan erittäin vaati­via, toteaa Hieta. Uusi Deutz TCD 18.0 -moottorimalli on ollut proto 1 -testivaiheessa ja seuraavaksi alkaa proto 2 -testivaihe.
– Uutuusmoottorille haetaan parhaillaan tes­tikäyttäjiä konevalmistajien keskuudesta. Suo­messa on mm. kaivospuolen konevalmistusta missä tämän kokoluokan moottoreita käytetään. Jos uuden teknologian moottorin tuomien sel­keiden etujen kokeileminen kiinnostaa, niin kan­nattaa olla meihin yhteydessä protoprojektin tiimoilta, ilmoittaa Hieta.

Deutz on ilmoittanut että TCD 18.0 -moottorin sarjavalmistus alkaa 2019-2020. Saataville tulee Stage V ja Stage III A -päästötason versiot

Yhteystiedot

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko tilata varaosia? Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä jo tänään!

Ota meihin yhteyttä