H2 DEUTZ Logo Claim RGB

Deutzin vetymoottori valmis markkinoille

2023-02-22

DEUTZ esitteli ensimmäisen TCG 7.8 H2 -vetymoottorinsa vuoden 2021 lopulla. Moottori on jatkokehitelty suositusta TCD 7.8 -dieselmoottorista ja täyttää kaikki EU:n hiilineutraalisuuskriteerit ja on siten uusi lisä Deutzin vähäpäästöisten moottoreiden valikoimaan.

”DEUTZ on edelläkävijä hiilineutraaleissa työkoneiden voimanlähteissä. Valmistamme jo tällä hetkellä puhtaita ja tehokkaita moottoreita. Nyt vetymoottorimme on valmis markkinoille. Tämä on tärkeä virstanpylväs, joka auttaa meitä saavuttamaan Pariisin ilmastotavoitteet”, sanoo DEUTZ AG:n toimitusjohtaja Frank Hiller.

Vetykäyttöinen moottori on läpäissyt ensimmäiset testit erinomaisesti ja sen on määrä mennä sarjatuotantoon vuonna 2024. DEUTZ AG:n teknologiajohtaja Markus Müller selittää: ”Kuusisylinterinen TCG 7.8 H2 perustuu olemassa olevaan moottorisuunnitteluun. 200 kW tehoisena se toimii hiilineutraalisti ja erittäin hiljaisesti. Periaatteessa moottori soveltuu kaikkiin nykyisiin DEUTZ-sovelluksiin, mutta käytettävissä olevan infrastruktuurin vuoksi sitä käytetään todennäköisesti ensin paikalliskäytössä, generaattoreissa ja raideliikenteessä.”

Vätgasmotor från Deutz
TCG 7,8 H2

Ensimmäinen testiprojekti on parhaillaan käynnissä

Vetymoottorin ensimmäinen testisovellus on kiinteässä sähköntuotantolaitteessa, ja se toteutetaan yhteistyössä alueellisen energiayhtiön kanssa. Testit aloitettiin alkuvuodesta 2022, ja niiden tarkoituksena on arvioida moottorin soveltuvuutta päivittäiseen käyttöön.

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä moottoriosastoomme saadaksesi lisätietoja

image

Yhteystiedot

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko tilata varaosia? Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä jo tänään!

Ota meihin yhteyttä